Lifestyle Motowear motorkleding

Motorkleding voor dames

Wat is dames motorkleding? Comfortabele en veilige motorkleding die niet alleen speciaal is gemaakt om te laten zien dat je vrouw bent.  Ook wat betreft de pasvorm, bijvoorbeeld getailleerde bovenkleding, ruimte voor de buste, een betere pasvorm door een hogere taille en een vrouwelijke pasvorm bij een broek rond de heupen.

Het moet gezegd worden dat de meeste motorkleding gericht is op de motorrijdende man. Zeker de laatste jaren wordt het aanbod van motorkleding specifiek gericht op dames niet alleen groter maar ook leuker!

En met leuk bedoel ik niet de paarse helm met een roze vlinder op de zijkant of de textiel jas met de kleuren wit en jawel daar is ie weer roze erin verwerkt.…..nee, dan heb ik het over kwalitatief goede en comfortabele motorkleding specifiek voor dames.


Damesmotorbroek

De motorlegging zoals velen van jullie wellicht al dragen is  een goed voorbeeld van motorkleding specifiek voor dames. Maar er zijn gelukkig veel meer voorbeelden te geven. De motorjeans maken ook een positieve verandering door als je kijkt naar de damescollectie. Een veel voorkomende vraag is of de jeans en leggings niet laag zijn uitgesneden aan de achterkant. Lifestyle Motowear kiest juist de motorjeans en motorleggings zo uit dat het bekende ‘bouwvakkers gleuf’ (excuus voor de benaming ervan) niet zichtbaar is. 

Door de motorjeans zelf te passen en te dragen weten wij uit gebruikerservaring hoe comfortabel het kledingstuk is en hoe de op de motor zit. Een voordeel is dat op deze manier een goede inschatting kan worden gemaakt welke motorjeans bij jou passen en welke niet.


Damesmotorjas

Damesmotorjas of een dameslumberjack, dameshoodie, mesh of damesdoorwaaijas. Ook qua bovenkleding is er tegenwoordig veel meer echte dames motorkleding bij ons te vinden. Een mooie snit die echt vrouwelijk is. Het geeft je een fijn gevoel en je zit lekkerder op de motor en ook naast de motor ben je ehm “vrouwtje”.


Damesmotorlaarzen

Motorlaarzen of damesmotorschoenen of damesmotorsneakers Zelf zijn we altijd uit aan kijken naar motorboots die niet lomp zijn om te zien. Onze “missie” is, eigenlijk net als bij alle motorkleding die wij in het assortiment hebben, om die motorboots te vinden waaraan je niet ziet dat het motorboots zijn. Die motorboots die je ook aandoet als je niet op je bike zit. Die! Dit wordt bemoeilijkt door de voorwaarden waaraan motorboots en -sneakers moeten voldoen om als dusdanig door de keuring te komen. Verstevigingen maken een schoen simpelweg niet ranker. Een uitdaging, maar we hebben een aantal mooie opties voor je staan.


Damesmotorhelm 

Er wordt weleens gesproken over een dameshelm. Vaak wordt een helm in een kleinere maat aangezien voor een damesmodel. Geheel onterecht overigens. Ondergetekende bijvoorbeeld draagt maat S. Wel zou je kunnen kijken naar de grootte van de schaal van een helm. Daarom heeft een aantal merken meerdere schaalgroottes zodat de helm in dit geval minder groot is.


Damesmotorhandschoenen

Wat niet zo zeer opgaat voor helmen kan je als we naar motorhandschoenen wel spreken over een echte dameshandschoenDeze zijn vaak wat smaller bij de pols en hebben iets langere en ook smallere vingers.


We kunnen dus stellen dat je tegenwoordig echt wel kan spreken van damesmotorkleding. Het blijft alleen wel generaliseren. Soms past een ‘gender neutrale’ motorjeans een vrouw beter dan de dames uitvoering. Ook hier heeft ondergetekende ervaring mee. Jarenlang een leren damesbroek maat 38 gedragen op de motor. Lekker belangrijk, als ie maar goed zit en het blijft ons geheimpje. 

De nieuwste technologieën die worden gebruikt in de motorkleding die Lifestyle Motowear in het assortiment heeft, maakt het mogelijk dat deze er niet alleen goed uitzien maar ook comfortabel en veilig zijn. In onze shop leggen wij je graag uit waar de verschillen in zitten en waar dus ook het prijsverschil vandaan komt.

Wij hebben een ruim assortiment. Niet alle artikelen staat in de webshop maar wel in de winkel,


Reactie plaatsen