The Distinguished Gentleman's Ride

Deze bijzondere motorrit in stijl heeft als doel geld inzamelen voor de gezondheid van mannen;              

onderzoek naar prostaatkanker, teelbalkanker en mentale gezondheid.


De eerste rit was in Sydney, Australië op de laatste zondag van september in 2012 en werd georganiseerd door Mark Hawwa. Hij had een foto gezien van een man in een kostuum op een classic bike. Totaal anders dan het negatieve stereotype van mannen op de motor.


Tevens zou het een rit worden om de niche-motorgemeenschappen met elkaar in contact te laten komen en verbinden. Verbinden door je bewust te worden van gezondheid van mannen.


Het was een groot succes en dat moedigde de organisator aan het evenement in de toekomst te gebruiken om een goed doel te steunen. Vanaf 2013 is het inzamelen van donaties een feit geworden. Movember is een gemeenschap van helden die een verschil maken op het gebied van mentale gezondheid, preventie van zelfmoord, prostaatkanker en teelbalkanker.


In bijna alle regio's in Nederland komen motorliefhebbers inmiddels in het voorjaar samen in "Distinguished" stijl, met een snor als het je lukt.DGR Hilversum
21 mei 2023 zijn we te vinden op de DGR (Distinguished Gentleman's Ride  in Lijnden / Amsterdam. Met dezelfde organisatie als vorig jaar wordt het vast weer een fantastische dag voor iedereen.

22 mei 2022 waren wij voor het eerst in Amsterdam/ Lijnden op de DGR. Mooi te zien zo veel liefhebbers bij elkaar die elkaar een warm hart toedragen en wat een prachtig weer was het. Er waren wat kramen en foodtrucks, geweldige muziek en een top organisatie!

Triumph Thunderbird fase 2
Zoek je een helm in stijl of motorkleding passend bij je: Café Racer, Bobber, Klassieke Motor, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Moderne Klassieke Motor, Zijspanner, Klassieke Scooter, of Brat-motor?


Kom een langs in onze hierin gespecialiseerde winkel.
Mentale- en fysieke gezondheid van mannen

Maak verschil voor de gezondheid van mannen Geef of vraag steun. De 5 tips van Movember;

1. Breng tijd door met mensen die je een goed gevoel geven
2. Praat meer
3. Zorg dat je de feiten kent

4. Leer je ballen kennen. Heel simpel.

5. Beweeg (meer).